فهرست مطالب

میکروبیولوژی دامپزشکی - سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 35، پاییز و زمستان 1396)

نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 35، پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی (اصیل)
  • مهدی تقوی، صمد فراشی بناب، علیرضا خسروی * صفحات 1-10
    ملانومابدخیم ترین فرم سرطان پوست است که از سلول های پیگمانی ملانوسیتی منشاء می گیرد. زایموزان ترکیب غیر محلول از دیواره سلولی مخمر ساکارومایسس سرویسیه می باشد که ساختاری تشکیل شده از بتاگلوکان متصل به پروتئین دارد. در این مطالعه اثر زایموزان استخراج شده از ساکارومایسس سرویسیه بر میزان رشد و آپوپتوز در رده سلولی ملانوما مورد بررسی قرار گرفت. سلول های توموری در محیط کشت 1640RPMI حاوی 10 درصد سرم جنین گاو در دمای C°37 و اتمسفر دارای 5 درصد دی اکسید کربن و %95 رطوبت کشت شدند. بعد از 24 ساعت، سلول ها با زایموزان در غلظت های مختلف به مدت 48 ساعت و 72 ساعت تیمار شدند. میزان رشد سلولی با روش MTT مورد بررسی قرار گرفت. میزان مرگ سلولی با کیت Annexin-V و پروپیدیوم یداید و با استفاده از دستگاه فلوسیتومتری بررسی گردید. نتایج نشان داد که زایموزان بطور معنی داری از رشد سلول های سرطانی در محیط کشت جلوگیری می کند. زایموزان همچنین در غلظت های g/ml μ 25 و g/ml μ 50 باعث القاء آپوپتوز در سلول های سرطانی شد و از رشد تومور ممانعت کرد. با توجه به اینکه زایموزان توانایی القاء آپوپتوز در سلول های توموری دارد به نظر می رسد ترکیب مناسبی جهت استفاده برای مهار رشد سلول های توموری باشد و تحقیقات بیشتر در این زمینه به منظور استفاده از آن در بیوتراپی سرطان امیدبخش است.
    کلیدواژگان: زایموزان، رشد تومور، آپوپتوز، ملانوما
  • ابوالفضل نصیری اردلی، مجید غلامی آهنگران*، ابراهیم رحیمی صفحات 11-18
    به منظور تجزیه و تحلیل اثر یک همیار زیستی تجاری بر شاخص های رشد و بهداشتی گوشت مرغ، 90 قطعه جوجه گوشتی یک روزه تحت شرایط یکسان در 2 گروه پرورش یافتند. جوجه های گروه اول ترکیب مذکور را مطابق توصیه شرکت تولید کننده دریافت نمودند و جوجه های گروه دوم هیچ افزودنی غذایی را دریافت ننمودند. شاخص های تجمعی رشد در پایان دوره پرورش مقایسه شد. در سن 42 روزگی تمامی پرندگان کشتار شدند و عضله سینه برای ردیابی اشریشیاکلی و محتویات سکومی برای شمارش اشریشیاکلی نمونه گیری شد. نتایج نشان داد جوجه هایی که همیار زیستی دریافت کردند به طور معنی دار مصرف خوراک و وزن بالاتر و ضریب تبدیل غذایی پایین تری داشتند. در این مطالعه اضافه سازی همیار زیستی به جیره غذایی آلودگی لاشه به اشریشیاکلی و بار میکروبی سکوم را کاهش داد. به نظر می رسد استفاده مداوم از همیار زیستی در جیره غذایی جوجه های گوشتی می تواند سبب بهبود شاخص رشد و وضعیت بهداشتی گوشت طیور شود
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، همیار زیستی، جوجه گوشتی
  • عبدالحسین دلیمی*، فرید تحویلدار بیدرونی، فاطمه غفاری فر صفحات 19-27
    کریپتوسپوریدیوزیس از عفونت های انگلی شایع در گوسفندان بشمار می آید. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین گونه های کریپتوسپوریدیوم شایع در گوسفندان تهران بر مبنای ژن HSP70 با استفاده روش Nested PCR-RFLP است. در مرحله اول تعداد 1485 نمونه مدفوع از گوسفندان استان تهران جمع آوری شد سپس نمونه ها با روش اسید فاست تغییر یافته رنگ آمیزی گردیدند. در مرحله دوم DNA نمونه های مثبت استخراج و ژن HSP70 با روش Nested-PCR تکثیر، سپس برای تشخیص گونه، محصول PCR با آنزیم محدود کننده Hind II برش داده شد. با روش اسید فاست تعداد 22 نمونه مثبت تشخیص داده شد. همه این نمونه ها با روش مولکولی مورد تایید قرار گرفتند. باند تکثیر یافته 800 جفت بازی ژن HSP70 با آنزیم برش داده شد. بر روی ژل آگاروز 5/2 درصد، باندهای بیست نمونه دارای الگوی مشابه و دو نمونه دارای الگوی متفاوت بودند. بر مبنای ترادف بازی این دو الگو گروه اول گونه آندرسونی و گروه دوم پاروم تشخیص داده شد. بطور کلی گرچه گونه پاروم بعنوان گونه شایع در گوسفندان شناخته شده است ولی در این مطالعه گونه آندرسونی بعنوان گونه غالب بوده است.
    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم آندرسونی و پاروم، ژن HSP70، Nested-PCR، گوسفند
  • منصور میاحی *، زهرا برومند، سیدعلی پور بخش، رمضان علی جعفری، حسین گیلوری صفحات 29-38
    مایکوپلاسما سینوویه یکی از مهمترین عوامل بیماری زای پرندگان است و خسارت های اقتصادی زیادی را به صنعت مرغداری وارد می کند، این مطالعه با هدف تشخیص احتمالی آلودگی گله های مرغ مادر گوشتی واکسینه شده و نتاج آن ها به سویه های وحشی مایکوپلاسما سینوویه و بررسی کارایی واکسن ضد مایکوپلاسما سینوویه در گله های مرغ مادر گوشتی انجام شد. به همین منظور در سنین 40 و 60 هفتگی هر نوبت 20 سواپ نای و 20 نمونه خون از 20 مزرعه مرغ مادر گوشتی واکسینه شده بر ضد مایکوپلاسما سینوویه و نتاج آن ها گرفته شد. تمام گله های مورد آزمایش قبل از واکسیناسیون از نظر عدم آلودگی به مایکوپلاسما سینوویه تایید شده بودند. سواپ نای به لوله های درپوش دار حاوی محیط انتخابی مایکوپلاسما منتقل شده و در دمای 4 درجه سانتی گراد در کم تر از 24 ساعت به آزمایشگاه ارسال شدند. در آزمایشگاه میزان پادتن ضد مایکوپلاسما سینوویه به 2 روش آزمایش آگلوتیناسیون سریع روی لام و الیزا اندازه گیری شد. نمونه های سواپ های نای توسط آزمون (High Resolution Melting)HRM با استفاده از ژن vlhA، به منظور تفریق سویه های واکسن و سویه های وحشی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد واکسیناسیون گله های مادر به خوبی توانسته تا سن 40 هفتگی گله ها را از ابتلا به بیماری محافظت و عیار پادتن مناسبی ایجاد نماید ولی با افزایش سن میزان محافظت کاهش یافت و یک مزرعه گله ی مادر (5%) در سن 60 هفتگی و نتاج آن آلودگی به مایکوپلاسما سینوویه متمایز از میکوپلاسما سینوویه به کار رفته در واکسن زنده را نشان دادند. این مطالعه نشان داد واکسیناسیو ن با واکسن های فعلی ضد مایکوپلاسما سینوویه نمی تواند حفاظت کامل در مادران گوشتی در سنین بالا ایجاد نماید و احتمال انتقال آلودگی به نتاج نیز وجود دارد و گله های واکسینه شده باید به روش های مولکولی کنترل و بررسی شوند.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما سینوویه، گله مادر گوشتی، آگلوتیناسیون سریع، الایزا، HRM PCR
  • یوسف سعادت، محمدحسن بزرگمهری فرد*، سعید چرخکار، حسین حسینی، نریمان شیخی، بیژن اکبرپور صفحات 39-46
    در سالهای اخیر، بیماری تنفسی چندعاملی منجر به خسارات اقتصادی سنگینی در صنعت طیور بویژه گله های گوشتی شده است. عوامل ویروسی و باکتریایی مختلفی در بروز این بیماری دخیل هستند. یکی از شایع ترین عوامل دخیل در بیماری تنفسی چند عاملی، ویروس برونشیت عفونی می‏باشد که علیرغم انجام برنامه واکسیناسیون همچنان از مهمترین عوامل بیماریزا در صنعت طیور در سراسر جهان می‏باشد. اخیرا شیوع بیماری تنفسی چندعاملی در استان بوشهر منجر به افزایش قابل توجه خسارات در گله گوشتی شده است. به منظور شناسایی ویروس برونشیت عفونی در گله های واکسینه و غیر واکسینه مبتلا به بیماری تنفسی چندعاملی از 8 گله با سابقه مصرف واکسن برونشیت عفونی و هفت گله با سابقه عدم دریافت واکسن برونشیت عفونی نمونه برداری شد. در تمامی گله های واکسینه از واکسن سروتیپ ماساچوست بعنوان واکسن برونشیت استفاده شده بود. در زمان نمونه برداری، گله ها مشکلات تنفسی از قبیل سرفه، عطسه، و رال‏های تنفسی داشتند. در این مطالعه 135 سوآپ نای و 150 نمونه خون از 15 گله مبتلا به عفونت تنفسی و دارای تلفات بالا جمع آوری شد و به روش RT-PCR والیزا مورد بررسی قرار گرفتند. از مجموع 15 گله نمونه برداری شده 12 گله (80%) از نظر برونشیت عفونی مثبت بودند و سه گله نیز در بررسی مولکولی منفی بودند. تمامی گله های غیرواکسینه از نظر برونشیت عفونی مثبت بودند در حالیکه سه گله از گله های واکسینه منفی بودند. در بررسی سرولوژی مشخص شد که تمامی گله های غیر واکسینه مثبت هستند که با نتایج مولکولی همخوانی داشت. نتایج حاصله بیانگر شیوع بالای ویروس برونشیت عفونی در گله های مبتلا به بیماری تنفسی چندعاملی به ویژه گله های غیرواکسینه می‏باشد و ضرورت کنترل بیماری برونشیت عفونی را به منظور کاهش خسارت ناشی از بیماری تنفسی چند عاملی را نشان می‏دهد.
    کلیدواژگان: ویروس برونشیت عفونی، بیماری تنفسی چندعاملی، گله گوشتی بوشهر
  • سعید فرشباف درهمی، مهدی قیامی راد، رزاق محمودی*، محمدرضا اسدی ناداری صفحات 47-55
    گیاهان می توانند به عنوان یک جانشین مناسب داروهای شیمیایی در نظر گرفته شوند، زیرا ممکن است دارای عوارض جانبی کمتری باشند. هدف از این مطالعه مقایسه ی اثرات ضد باکتریایی عصاره های الکلی گشنیز (Coriandrum sativum) و بولاغ اوتی (Nasturtium officinale)بر روی باکتر های اشرشیا کلی (ATCC 43894 O157 H7 E. coli) سالمونلا تیفی موریوم (S. Typhimurium ATCC 13311)، استافیلوکوکوس اورئوس(S. aureus ATCC 6538) و لیستریا منوسایتوژنز (L. monocytogenesATCC 19118) می باشد. ابتدا عصاره های متانولی هر دو گیاه تهیه شد و تاثیر غلظت های) 100 mg/ml، 50mg/ml، 25 mg/ml، 5/12/mg/ml، 25/6mg/ml، 12/3 mg/ml، 56/1mg/ml، 78/0mg/ml) از این عصاره ها مورد بررسی قرار گرفت. تمامی آزمایش ها با روش انتشار از چاهک و تعیین MIC/MBC بر روی سویه های استاندارد باکتری های مذکور انجام پذیرفت. نتایج انتشار چاهک نشان دادند که استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا منوسایتوژنز حساس ترین و اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی موریوم مقاوم ترین باکتری ها به عصاره های الکلی هر دو گیاه بودند. عصاره هر دو گیاه دارای کمترین غلظت بازدارندگی معادل μg/ml 25/6 و کمترین غلظت باکتری کشی برابر با μg/ml 5/12 در مقابل باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بود. همچنین عصاره متانولی گشنیز بازدارندگی بیشتری را نسبت به عصاره متانولی بولاغ اوتی از خود نشان داد. عصاره های الکلی گیاه گشنیز و گیاه بولاغ اوتی بر رشد باکتری های گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسایتوژنز) تاثیر داشت، اما بر روی باکتری های گرم منفی (سالمونلا تیفی موریوم و اشرشیا کلی) بی تاثیر بود. همچنین عصاره متانولی گشنیز اثرات ضد باکتریایی بیشتری را نسبت به عصاره متانولی بولاغ اوتی از خود نشان داد. بعد از استفاده عصاره ها در شرایط آزمایشگاهی و حیوانات آزمایشگاهی می توان آنها را در درمان عفونت های انسانی و یا نگه داری مواد غذایی به منظور جلوگیری از رشد برخی از باکتری های گرم مثبت، نظیر استافیلوکوکوس و لیستریا استفاده کرد.
    کلیدواژگان: گشنیز، بولاغ اوتی، عصاره الکلی، خاصیت ضد باکتریایی
  • نازنین سادات خیرخواهان، حامد اهری *، غلامحسن اسدی صفحات 57-73
    برای حفاظت از پروبیوتیکها در شکلات سازی، ریزپوشانی (microencapsulation) باکتری پروبیوتیک می تواند روشی کارآمد برای حفظ قابلیت زنده مانی این باکتری های سودمند در شرایط نامساعد فرآیند تولید و دستگاه گوارش و همچنین بهره مندی از ارزش تغذیه ای شکلات تلقی گردد. در این مطالعه، از آلژینات سدیم و نشاسته مقاوم ذرت برای ایجادکپسول ها به روش امولسیون استفاده شد و بیفیدوباکتریوم بروی به حالت آزاد و ریز پوشانیشده به شکلات افزوده شد و زنده مانی، اسیدیته، فعالیت آبی (aw)، محتوی مواد جامدو ویژگی های حسی شکلات طی 30 روز نگهداری در دمای C°4 مورد ارزیابی قرار گرفت و اندازه و شکل کپسول های تشکیل شده با میکرروسکوپ الکترونی SEM مورد بررسی قرار گرفت. همچنین برای تعیین اندازه ذرات و چگونگی پراکنش کپسول ها، از دستگاه پارتیکل سایز آنالایزر استفاده شد. پروبیوتیک ریز پوشانی شده نسبت به حالت آزاد، زنده مانی بیشتری در شکلات داشت. اسیدیته و فعالیت آبی شکلات حاوی باکتری به حالت آزاد بالاتر از نمونه حاوی باکتری ریزپوشانی شده گزارش گردید)05/0. (p<همچنین شکلات حاوی پروبیوتیک ریزپوشانی شده، محتوی مواد جامد بالاتری نسبت به نمونه آزاد داشت (05/0 p<) علاوه بر آن ریز پوشانی اثر نامطلوبی بر ویژگی های حسی شکلات نداشت (05/0 p<). ریزپوشانی، زنده مانی بیفیدوباکتریوم بروی را در شکلات افزایش داد و تولید شکلات پروبیوتیک امکان پذیر شد.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، بیفیدوباکتریوم بروی، ریزپوشانی، شکلات
  • پرویزاله دو، حیدر زرقی*، حسن کرمانشاهی، محمدرضا عدالتیان دوم صفحات 75-86
    این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن سرکه به آب آشامیدنی و پروبیوتیک به جیره آغازین بر عملکرد، pH محتویات گوارشی و جمعیت لاکتوباسیلوس ایلئوم جوجه های گوشتی انجام شد. آزمایش با استفاده از 330 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه سویه راس-308 در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 2×3، با 6 تیمار، 5 تکرار و 11 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل افزودن دو سطح صفر و 0/1درصد پروبیوتیک 1010×1 تعداد باکتری زنده مولد اسید لاکتیک در هر گرم مکمل به جیره آغازین و افزودن سه سطح صفر، 1 و 2 درصد سرکه با غلظت 5 درصد اسید استیک به آب آشامیدنی بودند. جیره پایه بر مبنای ذرت و کنجاله سویا و بر اساس جداول احتیاجات راهنمای پرورش جوجه های گوشتی سویه راس-308 سال 2015 تنظیم شد. آزمایش در دوره سنی آغازین (10-1 روزگی) انجام شد. در سن 10 روزگی یک قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی (5 قطعه برای هر تیمار) انتخاب و به منظور بررسی pH محتویات اندام های گوارشی و فلور میکروبی ایلئوم کشتار شدند. میزان مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی در پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک توام با افزودن سرکه در سطوح 1 و 2 درصد به آب آشامیدنی در مقایسه با پرندگان تغذیه شده با جیره و آب فاقد مکمل به طور معنی داری کمتر بود. جمعیت لاکتوباسیلوس ایلئوم در پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک و یا آب آشامیدنی حاوی سرکه در مقایسه با پرندگان تغذیه شده با جیره و آب فاقد مکمل به طور معنی دار بیشتر بود. اثر افزودن پروبیوتیک به جیره، افزودن سطوح مختلف سرکه به آب آشامیدنی و اثر متقابل بین آنها بر pH محتویات گوارشی معنی دار نشد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد افزودن اسید آلی به آب مصرفی توام با افزودن پروبیوتیک به جیره آغازین می تواند در استقرار فلور میکروبی مفید ایلئوم و راندمان غذایی جوجه های گوشتی موثر باشد.
    کلیدواژگان: سرکه، پروبیوتیک، جوجه های گوشتی
  • علیرضا گلچین منشادی*، سید سعید موسوی، محمد ترحمی صفحات 87-95
    به منظور بررسی عوامل ایجاد کننده و میزان شیوع بیماری مشکوک به استرپتوکوکوزیس در برخی مزارع پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان مناطق دشت ارژن و کوهمره شهرستان شیراز، تعداد 100 نمونه از ماهیان زنده دارای علائم بیماری شبیه به استرپتوکوکوزیس صید گردید و پس از کالبد گشایی، نمونه برداری باکتریایی از بافت های کلیه، کبد و مغز انجام و بر روی محیط کشت آگار خون دار (Blood Agar) کشت گردید. نمونه های اخذ شده در داخل انکوباتور با درجه حرارت 30-25 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت نگهداری گردید. پس از طی این مدت، ابتدا با انجام رنگ آمیزی گرم و آزمایش کاتالاز نمونه های گرم منفی حذف گردید و سپس آزمایشات بیوشیمیایی تکمیلی پس از کشت مجدد نمونه ها بر روی آنها انجام گرفت. نتایج حاصل نشان داد که نمونه های جدا شده از دو گونه، Streptococcus iniae و Lactococcus garvieae بودند. میزان ابتلاء ماهیان دارای علایم بالینی به S.iniae 77% و L.garviae 13% بود و از 10% موارد آلودگی جدا نگردید.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوزیس، قزل آلای رنگین کمان، استرپتوکوکوس اینیه، لاکتوکوکوس گارویه
  • سپیده اسدی، نعمت شمس *، سید محمد نایب آقایی صفحات 97-105
    اشریشیاکلی O157:H7در سراسر دنیا به عنوان یک عامل مهم اسهال، کولیت خونریزی دهنده و سندروم اورمی همولیتیک شناخته شده است. مخزن اصلی و طبیعی اشریشیاکلی O157:H7 حیوانات اهلی و وحشی می باشند که باکتری را از طریق مدفوع خود در محیط منتشر می کنند. هدف این مطالعه جداسازی و تعیین شیوع اشریشیاکلی O157:H7در نمونه های مدفوع مزارع پرورشی شترمرغ با استفاده از کشت و واکنش زنجیره ای پلی مراز چندگانه در استان لرستان بود. در این بررسی توصیفی- مقطعی در مجموع یکصدنمونه مدفوع شترمرغ طی ماه های فروردین تا خرداد سال 1394 جمع آوری گردید. ده گرم نمونه مدفوع به آب گوشت تریپتون سوی حاوی مکمل نووبیوسین (TSB-n) اضافه گردید. جهت غربالگری، کلیه نمونه های غنی شده بر روی محیط انتخابی مکانکی آگار سوربیتول دار حاوی مکمل سفکسیم و تلوریت پتاسیم (CT-SMAC) کشت داده شد. سپس کلیه جدایه های سوربیتول منفی اشریشیا کلی با استفاده از پرایمرهای اختصاصی با آزمون PCR چندگانه مورد ارزیابی قرارگرفتند. از یکصد نمونه مدفوع، بعد از غنی سازی و کشت در محیط انتخابی CT-SMAC، پرگنه های سوربیتول منفی از 15 نمونه (15 درصد) جدا گردید. در آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز چندگانه تنها 4 جدایه (4 درصد) به عنوان اشریشیاکلی O157:H7 شناسایی شدند. مطالعه حاضر اولین گزارش جداسازی و تشخیص اشریشیاکلی O157:H7 از نمونه های مدفوع شترمرغ در ایران می باشد. این بررسی اهمیت مدفوع شتر مرغ را به عنوان مخزنی از اشریشیاکلی O157:H7 نشان می دهد.
    کلیدواژگان: جداسازی، شیوع، اشریشیاکلی O157:H7، شترمرغ، مدفوع
|
  • Taghavim., Farashi Bonabs., Khosravi, A.R.* Pages 1-10
    Melanoma is a malignancy that initiates from melanocytes. Zymosan is an insoluble compound prepared from yeast cell wall and consists of protein-carbohydrate complexes. In this study, we assessed the effects of zymosan on tumor cell viability, growth and apoptosis in melanoma cell line B16F10. Melanoma cells were cultured in RPMI1640 medium with 10% fetal bovine serum.
    After one day, the cells were treated by zymosan with different concentrations for 48 and 72 hours. Cell proliferation was assessed by MTT assay. Apoptosis induction was evaluated by flow cytometric analysis using Annexin V/Propidium iodide apoptosis kit. Zymosan noticeably inhibited cancer cells growth in vitro. In addition, zymosan induced apoptosis in a dose dependent manner, mainly at doses of 25μg/ml and 50μg/ml, and reduced tumor growth in vivo. Since zymosan can induce apoptosis and reduce tumor growth, it seems to be an appropriate component for cancer biotherapy and further investigation on antitumor effects of this microbial element may be beneficial.
    Keywords: Zymosan, Tumor growth, Apoptosis, Melanoma
  • Nasiri Ardalia., Gholami-Ahangaranm.*, Rahimi, E Pages 11-18
    The study was conducted to evaluate the effect of one commercial probiotic in diet on growth performance and hygienic indices of broiler chickens with using 90 one-day old chicks reared under same condition in two groups with 3 replicates. Chickens in group 1 fed one commercial probiotic according to manufacture instruction. Chickens in group 2 received no supplement in diet. The accumulative growth indices at end of growing period were compared. In 42 days old, chickens slaughtered and breast muscles were sampled for E.coli detection. Cecal content were sampled for E.coli counting. Result showed that chickens received probiotic have significantly higher weight, and lower feed consumption and feed conversion ratio. The adding of probiotic in diet could reduce carcass contamination and microbial load of cecal content. It was concluded that continues administration of probiotic in broiler diet can improve growth indices and hygienic quality of carcass.
    Keywords: Broiler, Escherichia coli, Probiotic
  • Dalimia.*, Tahvildarf., Ghaffarifar, F Pages 19-27
    Cryptosporidiosis is one of the most important parasitic infection in sheep. The aim of the present study, was to identify species of Cryptosporidium isolated from sheep in Tehran province based on HSP70 gene by Nested PCR-RFLP assay. In the first step 1485 faecal samples were collected form sheep in Tehran province then the samples were examined for ý Cryptosporidium detection using modified acid fast staining. In the second step DNA of the ý positive samples were extracted, then gene of HSP70 was amplified by ýNested-PCR in order to differentiate between species. The PCR product was digested by Hind II restriction enzyme. ý According to the result, 22 positive ýsheep samples were detected by modified acid fast method. The results were confirmed by molecular technique. The 800 bp fragment of HSP70 digested ýby restriction enzymes. Twenty samples showed ýsimilar band on 2.5% agarose gel whereas 2 samples demonstrated different pattern. Based on sequence results, the first and second groups were identified as Cryptosporidium andersoni and C.parvum respectively. Generally, in spite of Cryptosporidium parvum introduced as the major agent of ýcryptosporidiosis in sheep but in our study Cryptosporidium andersoni was dominant.
    Keywords: Cryptosporidium andersoni, parvum, HSP70 gene, Nested-PCR, sheep
  • Mayahim.*, Boroomandz., Pourbakhsh, S.A., Jafari, R.A., Golivari, H Pages 29-38
    Mycoplasma Synoviae is a major poultry pathogen which causes significant economic losses to the poultry industry. The aim of study was detection Mycoplasma synoviae infections in vaccinated broiler breeder flocks and their progeny. For this purpose, from 20 broiler breeder farms and their progeny 2 times in 40 and 60 weeks of age 20 tracheal swab and 20 blood samples from each broiler farm were collected. All 20 broiler breeder farms before vaccination against Myc.oplasma Synoviae were confirmed free from Mycoplasma synoviae infections. Tracheal swab transfered to cap tubes containing PPLO broth media and kept at 4°C less than 24 hrs send to laboratory for further proceeding. Antibody against Mycoplasma Synoviae was measured by rapid serum agglutination (RSA) and Elias tests. Tracheal swabs were examined by high resolution melting PCR(HRM PCR) for detection Mycoplasma Synoviae field isolate.. The results showed that vaccination broiler farm against Mycoplasma Synoviae upto 40 weeks could protect all broiler breeder farms from Mycoplasma Synoviae field infection and produce good antibody titers. With increasing age and at age 60 weeks one farms and its progeny was positive for Mycoplasma Synoviae which was differ from Mycoplasma Synoviae included in live vaccine. This study showed vaccination by present vaccine against Mycoplasma Synoviae in broiler breeder farms could not protect older broiler breeder farms in older ages and probably Mycoplasma Synoviae infection transferred to progeny. Therefore vaccinated farms should be monitor by molecular methods.
    Keywords: Mycoplasma synoviae, broiler breeder, HRM PCR, ELISA, RSA
  • Saadaty., Bozorgmehri Fard, M.H.*, Charkhkars., Hosseinh., Shaikhin., Akbarpour, B Pages 39-46
    In recent years, the multicausal respiratory disease has caused severe economic losses in poultry industry, particularly in broiler flocks. A variety of viral and bacterial factors are involved in the incidence of this disease, one of the most prominent of which is infectious bronchitis virus (IBV). Despite the vaccination program, this disease is still regarded as the most prevalent virulence factor in poultry industry throughout the world. Recently, the outbreak of multicausal respiratory disease has led to an increase of considerable losses in broiler flocks in Bushehr province. In order to detect the infectious bronchitis virus in vaccinated and unvaccinated broilers with multicausal respiratory disease, 8 flocks, vaccinated against infectious bronchitis and 7 as unvaccinated flocks were selected as samples. For all vaccinated broilers, the Massachusetts Serotype Vaccine was used as bronchitis vaccine. During the study, representative samples showed respiratory problems including coughing, sneezing, and respiratory rales. In the present survey, 135 tracheal swabs and 150 blood samples of 15 flocks with respiratory infection and with high mortality rate were collected and examined using RT-PCR method and ELISA. Out of 15 sampled broilers, 12 (80%) were positive for IBV, and 3 were negative for molecular detection. All unvaccinated broilers were positive for IBV, while 3 among vaccinated ones were negative. In serological assay, it was elucidated that all unvaccinated flocks were positive, demonstrating correlation with molecular results. The findings revealed a high incidence of infectious bronchitis virus in broilers with multicausal respiratory disease; especially in unvaccinated flocks, showing an immediate action in controlling infectious bronchitis disease as to decrease the damages caused by multicausal respiratory disease.
    Keywords: infectious bronchitis virus, multicausal respiratory disease, broiler flocks, Bushehr
  • Farshbaf Derhamis., Ghiami Radm., Mahmoudir.*, Asadi Nadari, M.R Pages 47-55
    Medicinal plants‚ which may have less adverse reactions‚ can be a suitable substitute for chemical drugs. In this comparative studies of antibacterial activity of extracts Nasturtium officinale and Coriandrum sativum used on Gram-positive (S. aureus and L. monocytogenes) and Gram-negative (S. Typhimurium and E . coli) bacteria.
    We used Coriandrum sativum and Nasturtium officinale alcoholic extract this study. First‚ prepared the alcoholic extract of the plants. At concentration of 100 mg/ml, 50 mg/ml, 25 mg/ml, 12.5 mg/ml, 6.25 mg/ml, 3.12 mg/ml, 1.56 mg/ml and 0.78 mg/ml and evaluated its antibacterial effect. Well Diffusion and Microtitr Plate for determining the Minimum Bactericidal Concentration and Minimum Inhibitory Concentrations methods were used on Gram-positive (S. aureus and L. monocytogenes)
    and Gram-negative (S. Typhimurium and E. coli) bacteria. Results showed that alcoholic extract of Coriandrum sativum have more antibacterial activity than alcohol extracts of Nasturtium officinale. Our results also showed that S. aureus and L. monocytogenes had more susceptibility and S. Typhimurium and E_coli were the resistant one. the extracts from Coriandrum sativum and Nasturtium officinale had MIC equal to 6.25 µg/ml and MBC equal to 12.5 µg/ml against S. aureus.
    The antibacterial activity of Coriandrum sativum and Nasturtium officinale alcoholic extract was observed on gram positive bacteria and so may be beneficial in the treatment of infectious diseases.
    Keywords: Coriandrum sativum‚ Nasturtium officinale‚ alcoholic extract‚ Antibacterial activity
  • Kheirkhahan, N.S., Aharih.*, Asadi, Gh Pages 57-73
    The global popularity of probiotic products on one hand and their low viability in foods and digestive system on the other hand, has led researchers to innovate new techniques in order to enhance their viability. Chocolate is considered as a healthy food in societies due to its nutritional and delightful properties, ease of use and variety of forms. It is necessary to eliminate the limitations in order to use probiotics in chocolate. Therefore, to use probiotics in chocolate making, microencapsulation of probiotics can be an efficient method to protect their survival in unfavorable conditions of manufacturing process and digestive system and thus exploit the nutritional properties of chocolate. In this study, calcium alginate and resistant starch were used for making capsules by emulsion method and Bifidobacterium breveýwasýaddedýtoýchocolateýinýtwoýforms:ýfreeýandýmicroencapsulated;ýandýsurvival,ý acidity,ýwaterýactivity,ýsolidýcontentýandýsensoryýattributesýofýchocolateýwereýmonitoredý duringý30ýdaysýstorageýatý4ýͦC. the morphology and size of microcapsules were measured, SEM technique and particle size analyzer. Obtained results showed that probiotics in microencapsulated form had higher survival compared to those in free form. Acidity and water activity of chocolate with free form of probiotics were reported higher than those of samples with microencapsulated probiotics. Also chocolate contained microencapsulated probiotic had higher solid content than that of samples with free form. In addition, microencapsulation had no undesirable effect on sensory attributes of chocolate. microencapsulation helps to enhance the survival of probiotic bacteria in chocolateand manufacturing probiotic chocolate is now made possible.
    Keywords: probiotic, Bifidobacterium breve, microencapsulation, chocolate
  • Allahdop., Zarghih.*, Kermanshahih., Edalatian Dovom, M.R Pages 75-86
    This experiment was carried out to evaluate the effects of adding vinegar to drinking water (DW) and probiotic to starter diet (SD) on growth performance, gastrointestinal tract (GIT) contents pH, and ileal lactobacillus population of broiler chicks. A total of 330 one-day-old male Ross-308 broiler chicks were used in a completely randomized design (CRD) experiment consisted of 6 treatments with factorial arrangement 2×3 and 5 replicates of 11b each. Treatments consisted of 2 levels of adding probiotic zero and 0.1% “1×1010 CFU lactic acid/g of supplement” to SD and 3 levels of adding vinegar zero, 1 and 2% “5% acetic acid concentration” to DW. A corn-soybean meal based diet was formulated to meet the nutrient levels suggested by Ross-308 (2015). The study lasted from 110d of age. At the 10th day of age’s one bird from each experimental unit (5 for each treatment) were randomly selected and were slaughtered for evaluation GIT content pH, and ileal lactobacillus population. In the birds were fed supplemented diet with probiotic combination drunk supplemented water with 1 and 2% vinegar levels feed intake (FI) and feed conversion ratio (FCR) were significantly lower than birds fed diet and drunk water without any supplementation. In the birds were fed supplemented diet with probiotic and or were drunk supplemented water with vinegar, ileal lactobacillus population were significantly higher than birds fed diet and drunk water without any supplementation. The addition vinegar to DW and probiotic to SD, and their interaction effects were not significant on the pH of GIT contents. In conclusion, drinking water supplementation with vinegar and or starter diet supplementation with probiotic will improved ileal benefit microbial flora and feed efficiency of broiler chicks.
    Keywords: Acetic acid, Broiler chickens, Probiotic
  • Golchin Manshadi, A.R.*, Musavi, S.S., Tarahomi, M Pages 87-95
    In order to survey on the causative agents and the occurrence of suspected disease to
    Streptococcosis in some farms of rainbow trout in the areas of Dasht-e-Arzhan and Kohmareh in Shiraz province, 100 specimens of live fish with symptoms similar to Streptococcosis were caught and After dissection, bacterial sampling were taken from kidney, liver and brain then cultured on Blood Agar media. Samples were stored in the incubator at a temperature of 25 -30 ° C for 48 hours. After this time, at first gram negative samples were removed by using gram stain technique and catalase test. then the supplementary biochemical tests were performed after recultivating of the samples. The results showed that the samples isolated from the two species, Streptococcus iniae and Lactococcus garvieae. The occurrence of fish with clinical symptoms was 77% to S. iniae and 13% to L.garvieae and no Infection isolated from 10% of the samples.
    Keywords: Streptococcosis, Rainbow trout, Streptococcus iniae, Lactococcus garvieae
  • Asadis., Shamsn.*, Nayebaghaee, S.M Pages 97-105
    E.coliO157:H7 is recognized globally as an important cause of diarrhea, hemorrhagic colitis (HC) and haemolytic uremic syndrome (HUS) in humans. The main and natural reservoirs of E. coliO157:H7 are feces of domestic and wild animals, which shed the bacteria with their feces into the environment.The aim of the present study was to isolation and the prevalence determination of E. coliO157:H7 in fecal samples of ostrich farms using culture and multiplex PCR in Lorestan province. In this cross sectional study, at all 100 fecal samples of ostrich were collected during March to May 2015. A 10-g of fecal sample was added to 90 ml of Trypticase soya broth containing novobiocin and all of enrichment samples were cultured on selective sorbitol Macconkey agar plates supplemented with Cefixime and tellurite (CT-SMAC) for screening test. All nonsorbitol fermenting isolates were evaluated to multiplex PCR using specific primers. From 100 fecal samples, after enrichment and selective plating, 15 (15%) nonsorbitol fermenting were isolated, but only 4 (4%) isolates were identified as E.coliO157:H7 using multiplex PCR. The present study is the first report on isolation of E. coliO157:H7 from ostrich feces sample in Iran. This study shows the importance of ostrich fecal as a reservoir of E. coliO157:H7.
    Keywords: Isolation, Prevalence, E. coliO157:H7, Ostrich, Feces